Talenty pro firmy

Soutěž T-Profi

Poprvé jsme se zúčastnili soutěže T-Profi v Kablu ve Vrchlabí.
Dne 8. listopadu 2018 se zúčastnil náš tým Kablo 1 a Kablo 2 okresního kola soutěže T-Profi, kterou organizuje Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje. Tým Kablo 2 se umístil na krásném 2. místě (z 5 soutěžních týmů).

Společně se Střední školou strojírenskou a elektrotechnickou  jsme vytvořili 2 týmy Kablo 1 a 2. Cílem soutěže je prohlubování základních praktických dovedností a propagace existující spolupráce zaměstnavatelů a vzdělavatelů. Soutěží smíšené osmičlenné týmy, složené ze 3 žáků základní školy (5. třída) + 3 studentů střední školy (2. ročník) + 1 zástupce firmy + 1 pedagogického pracovníka. V daném časovém limitu týmy postaví a zprovozní dle zadání nové funkční zařízení na bázi polytechnické stavebnice (Merkur). Všechny absolvované disciplíny jsou hodnoceny porotou hodnotitelů na základě předem přesně popsaných hodnotících kritérií.

Závěrem musím poděkovat celému týmu Kablo 2, že bojoval statečně a podařilo se odevzdat v časovém limitu zcela funkční zařízení, což se všem týmům nepodařilo.

Složení našeho týmu: Kablo 2

ZŠ Školní Vrchlabí – Klára N, Markéta R., Helena H.

Složení našeho týmu: Kablo 1.

ZŠ Školní Vrchlabí – David Ř., Samuel H., Anežka K.

Pedagogický dozor za ZŠ – Mgr. Lukáš Kubelka

Zástupce firmy Kablo – Vít Chudoba a Miroslav Cee